În seara aceasta am reușit să terminăm amenajarea expoziției „Tehnica mai în joacă mai în serios. Expoziţie de jucării şi nu numai”.  După 3 zile istovitoare în care am efectuat diverse aranjamente ale vitrinelor și am construit unele noi , am reușit să ajungem la o dispunere care a mulțumit pe toată lumea.

  Vă așteptăm mâine la ora 11,30 la vernisajul acestei expoziții la sediul Muzeului Național Tehnic. Această expoziție aduce multe noutăți față de cele precedente : pe lângă multele jucării veți găsi și o selecție de articole școlare, jocuri și biciclete.

   În cele din urmă vă prezentăm comunicatul Muzeului Național Tehnic referitor la acest eveniment:

 

 

S.C. Electrica Serv S.A. – Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” în parteneriat cu Asociaţia „Muzeul Jucăriilor”, „Spitalul de Jucării” şi „Centrul de creativitate benefică” anunţă vernisajul expoziţiei „Tehnica mai în joacă mai în serios. Expoziţie de jucării şi nu numai” ce va avea loc sâmbătă 1 iunie 2013, începând cu ora 11,30 la sediul Muzeului Naţional Tehnic din str. Candiano Popescu nr. 2, sector 4, Bucureşti. La deschidere vor lua cuvântul doamna Laura Maria Albani – director Muzeul Naţional Tehnic, domnul Cristian Dumitru – Preşedinte Asociaţia „Muzeul Jucăriilor”, domnul Lucian Marin –  Centrul de Creativitate Benefică şi doamna Iuliana Ghiţă – director Coordonator Asistenţă Socială-Spitalul de jucării”.

 

 

Expoziţia se deschide cu prilejul zile copilului şi doreşte să arate că jucăria, deşi este văzută în principal ca un obiect al distracţiei, serveşte şi scopurilor educaţiei intelectuale, morale, fizice, estetice a copilului stimulându-i în acelaşi timp iniţiativa creatoare. Jucăriile fac parte din procesul de socializare a copilului. Prin imagini, reguli de joc, modul de manipulare a pieselor, jucăria îi transmite copilului sensuri care îi servesc în activitatea ludică. Putem spune astfel că joaca este „meseria copilăriei”, nu doar o activitate pe care o faci să-ti treacă timpul.

Dacă aveţi jucării stricate, folosite şi uzate moral pe care copii dumneavoastră nu le mai folosesc vă adresăm rugămintea să le donaţi „Spitalului de Jucării” care va avea, numai pentru data de 1 iunie 2013, în cadrul expoziţiei un centru de colectare. Acestea vor fi triate, curăţate, spălate, dezinfectate, reparate şi dăruite copiilor provenind din familii nevaforizate. Jucăriile care nu pot fi reparate vor fi dezasamblate în funcţie de materialele folosite (plastic, metal, cicuite electrice) şi predate operatorilor economici de salubritate în vederea valorificării lor.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013, de miercuri până duminică între orele 10,30 – 17.30, la Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” din str. Candianon Popescu nr. 2, sector 4, Bucureşti, perioadă în care muzeul îşi aşteaptă vizitatorii şi cu alte surprize.

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor

2 Comments

  1. Pingback: Muzeul Jucariilor

  2. Pingback: Muzeul cu nostalgii | din viata punct ro

Comments are closed.