Mihaela şi Azorel
Termos de capacitate mică ,destinat folosirii şi de către copii, înfăţişând cunoscutele personaje create de caricaturistul Nell Cobar. Acestea au făcut subiectul unui serial difuzat între 1970 si 1980 în...
Deși în ani comunismului paștele nu se sărbătorea oficial , luni a doua zi de paști, copiii venind la școală aveau în ghiozdanele lor ouă încondeiate primite de la părinți. În pauză era o bucurie pentru noi să facem concurs de ciocnit ouă. Unii micuți trișau folosind un ouă de lemn. Acestea , vopsite în roșu, împodobite cu motive florale, iepurași sau mici crestături, erau produse de artizani populari și vândute în târgurile locale sau în stațiunile turistice. Ouăle adevărate se puteau vopsi folosind Gallus produs de Întreprinderea Chimică Victoria București, desenul plicului fiind copiat după cel original fabricat în perioada interbelică.
În anii 70-80 fabrica Arădeanca celebră pentru păpușile ei ,fabrica și peste 100 de modele de jucării de cauciuc. De la celebrul Donald la micile pisicuțe , multe exemplare au rezistat pe post de bibelouri în vitrinele bunicilor sau pe lada studioului (un pat cu o cutie mare pentru așternuturi).
Supraviețuitori din acea perioadă, cei doi iepurași ne-au însoțit în a doua zi de paști într-o plimbare prin parc.