CANAVÁ, canavale, s. f. Țesătură rară de fire de bumbac, tari și duble, formând o împletitură de pătrate regulate și servind la executarea unei broderii. – Fr. canevas.

    Jocul prezentat a fost realizat de Cooperativa Arta Lemnului din Bucuresti in anul 1959.  In cazul acestuia firele de bumbac sunt substituite cu scandurele decupate astfel incat sa se imbine unele cu altele formand un caroiaj . In patratele acestuia pot fi introduse bucatele mici de lemn vopsite in mai multe culori , formand astfel modele conform instructiunilor jocului sau imaginatiei copiilor.

  Pretul jocului a fost de 33,50 lei fiind destul de mare pentru acea perioada (in anul 1960 salariul mediu net era de 800 de lei), probabil datorita complexitatii lui.

   Cooperativa Arta Lemnului din Bucuresti a fost infiintata in anul 1956 si a rezistat pana in prezent cand inca mai produce si jucarii de lemn .

   La finalul instructiunilor jocului sunt si 2 pagini in care producatorul isi prezinta si celelalte realizari : bibelouri, papusi, artizanat, mobilier si rulouri pentru ferestre.

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor