Târgul din Vitan cel mai mare târg auto din sud-estul Europei atrage în fiecare duminică zeci de mii de curioşi.Asa că  ieri am găsit cu greu un loc de parcare în apropiere. Am vizitat târgul propriu-zis cât şi talciocul improvizat din apropiere. Am admirat ultimele tendinţe de tuning auto ale atelierului “Rabla Tuning” din Giurgiu şi am probat maşina visată de 20 de ani, Mitsubishi 3000 GTO, din 1993 deja piesă de colecţie.

Am facut şi câteva achiziţii printre care o miniorgă rusească cu broscuţe (una lipsă la apel) din anii 80, un căţel românesc din material textil din anii 60 şi pentru colecţia de rechizite şcolare o piesă deosebită, un glob pământesc şcolar realizat de firma Geographia LTD din Londra în anii 30. De remarcat pe harta Europei România Mare, iar pe cea a Africii vechea împărţire coloniala. Pe suprafaţa globului teritoriile şi coloniile britanice , foarte multe la număr, sunt marcate cu roşu.

Vânătoarea de vechituri s-a încheiat cu o masa de discuţii (pe teme auto, moto, jucării etc) alături de prietenii noştri, care semnează condica duminical în târg,B.Robert, KSM şi Silviu.

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor