După o obositoare noapte cu  trenul  InterRegio  am ajuns  ieri dimineața  foarte devreme la Cluj-Napoca ( doar 10 ore din București). Noroc că cei de la hotelul Fullton, aflat în centrul Clujului, ne-au dat cheile de la camera rezervată pentru a ne lăsa bagajele . După aceea prietenul nostru Kona ne-a însoțit la un nou târg de vechituri (oser în limbajul local) aflat la prima ediție duminicală. Am făcut câteva achiziții pentru colecția AMJ, vedeta zilei fiind un Mercedes Gamma din anii 70 din plastic, împreună cu rulota dedicată.

Amabilul nostru Kona ne-a condus apoi cu noua sa limuzină Renault Megane (taxă de înmatriculare 5000 lei ) la moderna salină Turda și în pitoreștile Chei ale Turzii.

Seara i-am vizionat minunata colecțiede cutii de chibrituri cu machete în ele(Matchbox). I-am mulțumit că a renunțat pentru noi la cursa ciclistă programată și i-am admirat bicicleta ultraușoară seara la o terasă.

Astăzi dimineață am avut finisajul expoziției de jucării de la Cluj. Roby prietenul nostru și al jucăriilor a venit  cu duba de servici la muzeu să ne dăruiască două jucării românești din casa bunicilor. Îi mulțumim : Köszönöm Roby !

Spre seară a ajuns la ajuns la Zalău unde am luat în primire nou amenajata sală de expoziții cu noile vitrine multifuncționale achiziționate prin programul Regio.

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor