În timpul filmarii reportajelor despre jucării din decembrie 2012 şi despre jurnale şi oracole din februarie 2013,s-a înfiripat cu echipa  emisiunii ”Neatza cu Răzvan şi Dani” de la Antena 1 ideea unui nou proiect.Astfel în martie am hotărît să punem în valoare o nouă colecţie personală cea de trench art – arta din tranşee.

Este vorba de materiale militare transformate în obiecte decorative de soldaţi, civili sau prizonieri de război. O parte din colecţia de peste 250 de piese a fost expusă pentru scurt timp în subteranele unei baterii abandonate. Aceasta baterie făcea parte din centura de 36 de baterii şi forturi , proiect început de Carol I în 1880. Din pacate în primul razboi mondial au fost slab înarmate iar în cel de-al doilea erau deja depăşite aşa că au fost folosite mai mult ca depozite de muniţii. Marele merit este că ele au fost legate printr-o cale ferata şi o şosea circulară, actuala centură a Bucureştiului.

Locaţia inedita şi ziua frumoasă de început de primăvara au permis realizarea unui frumos reportaj.

Mulţumirile noastre pentru reuşita reportajului fermecătoarei Ruxandra Luca ( scuze pentru frigul îndurat în subteran ). Aceleasi mulţumiri profesionistului cameraman şi pasionatului de istorie domnul Paul Dumitrescu psiholog arolog.

Nu în ultimul rând mulţumirile noastre celor de la MMN care ne-au determinat să alegem locaţia potrivita (bateria 14 -14).

Reportajul va fi difuzat mâine 14 martie 2013 în cadrul emisiunii “Neatza cu Razvan şi Dani” de pe Antena 1.

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor