Despre MuzeulJucariilor.ro

ASOCIATIA MUZEUL JUCARIILOR a fost creata la initiativa unui grup de entuziasti iubitori si pastratori, inca din anii ’60, ai propriilor jucarii care, pe parcursul a patru decenii au strans si au colectionat nenumarate jucarii apartinand diferitelor generatii.

Fiecare jucarie are o poveste a ei, fiecare jucarie a fost martora unei emotii, a unei lacrimi sau a unui vis implinit. Unele jucarii s-au ascuns in sacul lui Mos Craciun sau al lui Mos Gerila, altele au stat cuminti in cizmulitele cremuite din holul casei. Unele au fost cumparate cu ultimul banut scuturat din portofel, altele au stat radioase in vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pietelor, unele au ascultat, poate, muzica vesela din balciuri, dar toate, absolut toate jucariile noastre au fost martorele unui zambet.

In aparenta colectionarii sunt doar niste copii mai mari care n-au renuntat la jucariile lor, jucarii pentru care sunt in stare sa lase la o parte chiar si o viata pe care majoritatea din noi o socoteste a fi normala. Iar daca un colectionar isi transforma pasiunea in profesie, atunci cu siguranta el este un profesionist.

Si cum oare ar arata viata noastra fara nici un hobby? Credem ca destul de monotona. Unde ar fi nerabdarea cu care asteptam incheierea unei zi obositoare de munca pentru a ajunge acasa si a ne dedica putin timp “micului nostru univers de copil”. Nerabdarea acesta se poate datora unui trenulet electric, unei papusi, unei machete auto. Daca va recunoasteti in aceasta descriere, veniti alaturi de noi sa redescoperim minunata lume a jucariilor.

ASOCIATIA MUZEUL JUCARIILOR doreste realizarea unui muzeu virtual al jucariilor in care fiecare “pastrator” al unui prieten drag al copilariei poate sa-l expuna alaturi de o mica poveste.

Ing. Cristian Dumitru - Presedinte Fondator

Obiectivele noastre

  1. Crearea si dezvoltarea unui muzeu virtual al jucariilor, cu fotografii ale jocurilor si jucariilor din colectiile membrilor si prietenilor asociatiei.
  2. Crearea unui catalog al jocurilor si jucariilor fabricate in Romania.
  3. Militarea pentru infiintarea in Romania a unui Muzeu al Jucariilor.
  4. Organizarea si sprijinirea expozitiilor din colectia de jucarii a membrilor asociatiei.

 

Daca dumneavoastra aveti jucarii dragi, pline de amintiri ale copilariei, va rugam sa ne contactati si astfel muzeul nostru virtual se va imbogati.