Astăzi am răspuns invitației Arhivelor Naționale ale României participând la vernisarea expoziției Copilărie Regală.  Această expoziție este alcătuită din imagini inedite cu membrii  familiei regale a României, acte de stare civilă și documente privind situația socială a acestora, precum și înregistrări  audio-video referitoare la copiii cuplurilor regale ale României.

Inițiatoarea și  coordonatoarea  acestui eveniment  este doamna Mirela Tîrnă și cu ocazia vernisării a fost prezentat un catalog foarte interesant cu o introducere de Diana Mandache și grafica realizată de Flori Bucur.

La vernisaj casa regală a fost reprezentată de ASR Principele Nicolae al României care a binevoit sa ne acorde cateva momente pentru prezentarea proiectului nostru Muzeul Jucăriilor și sa ne dea un autograf pe catalogul expozitiei.

Organizată în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Istorie al României şi Diana Mandache, colecţionar particular şi specialist în istoria regalităţii, expoziţia poate fi vizitată la sediul central al instituţiei din B-dul Regina Elisabeta 49, până pe 20 decembrie, intrarea fiind liberă.

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor