Ieri am avut onoarea să fim musafirii prietenului nostru Dragoş din Hunedoara. Dimineaţa am vizitat gara locală aproape părăsita din care mai pleacă doar 4 trenuri zilnic, apoi am vizitat Castelul Huniazilor singurul obiectiv turistic ce merită văzut în Hunedoara. Dupa prânz am fost invitaţi să vedem colecţia de jucării şi de machete auto scara 1:1 ale lui Dragos.  Am fost uimiţi să întâlnim în colecţia  lui o emblema rară a autobuzului ONT. Piesele deosebite din colecţia lui au fost fotografiate pentru a fi înregistrate în viitorul catalog al jucăriilor româneşti  Îi mulţumim lui si soţiei lui  pentru amabilitatea cu care ne-au primit şi ne-au ghidat.

Astăzi am strans piesele expozitiei de la Deva si le-am transportat in Cluj cu cele 2 masini puse cu generozitate la dispoziţie de Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei la Biblioteca Judeţeana „Octavian Goga” unde vom amenaja mâine expoziţia „Minunata lume a jucăriilor” ce va avea vernisajul miercuri la ora  11.00. Mulţumim pentru ajutor doamnei director Liliana Tolas, doamnelor Gina şi Luana de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva precum şi doamnei Gabriela Gheorghiu de la Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei pentru sprijinul acordat.

După o zi plină şi epuizantă ne refacem forţele la cochetul hotel Melody aflat în centrul Clujului lângă Muzeul de artă.

 

 

Post by Cristian Dumitru

Presedintele Asociatiei Muzeul Jucariilor

1 Comment

  1. Pingback: Jucării autohtone | paseist

Comments are closed.